Доступність посилання

ТОП новини

Флот Росії фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні – Плетенчук


Російський флот фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні, розповів Дмитро Плетенчук
Російський флот фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні, розповів Дмитро Плетенчук

Російський флот фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні, розповів в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Більш професійно на це питання можуть відповісти колеги з розвідки. Я можу зазначити, що який би там не був ступінь готовності та кількість одиниць, – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може», – сказав Плетенчук.

За його словами, «ворог міг би перекинути деякі одиниці внутрішніми водами», проте не буде цього робити, оскільки «не може дати раду навіть тим одиницям, які в них залишаються в Чорноморському морі, який фактично паралізований в Азово-Чорноморському регіоні».

«Що стосується інших акваторій, як, наприклад, Середземномор’я, звідти сюди вони так само не можуть потрапити», – додав речник ВМС.

Він зазначив, що «слабкість російського флоту підтверджують реальні бойові дії в Україні».

За словами Плетенчука, Росія вважає себе «потужною морською державою», проте «вона все одно технологічно відстає від країн НАТО».

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG