Доступність посилання

ТОП новини

Чоловіки за кордоном, які не оновили дані, не зможуть отримати і обміняти водійські посвідчення – Кабмін


Також чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія. Фото архівне
Також чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія. Фото архівне

Військовозобов’язаним чоловікам за кордоном, які не оновили військово-облікові дані, не будуть видавати та обмінювати водійське посвідчення і реєструвати транспорті засоби, йдеться у постанові Кабінету міністрів 13 серпня.

Відповідно до постанови, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про оновлення персональних даних не будуть надаватися такі адміністративні послуги:

  • приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення;
  • приймання документів щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Також чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня включно. Після закінчення цього терміну чоловіки і далі можуть оновлювати свої дані, але отримають штраф за невчасне оновлення інформації.

Раніше Міністерство закордонних справ України дало розпорядження закордонним дипломатичним установам із 18 травня відновити прийом заяв на вчинення консульських послуг чоловікам призовного віку, що був призупинений 23 квітня.

Міністерство оборони та інші органи влади створили механізми оновлення військово-облікових даних і їхньої синхронізації з консульськими послугами МЗС для чоловіків віком 18-60 років – оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+».

Форум

XS
SM
MD
LG