Доступність посилання

ТОП новини

Британія запровадила нові санкції проти Білорусі


У четвер, 9 серпня, Британія оголосила про запровадження санкцій проти ще семи фізичних і юридичних осіб у Білорусі
У четвер, 9 серпня, Британія оголосила про запровадження санкцій проти ще семи фізичних і юридичних осіб у Білорусі

У четвер, 9 серпня, Британія оголосила про запровадження санкцій проти ще семи фізичних і юридичних осіб у Білорусі. Загальна кількість санкційних обмежень проти Білорусі становить понад 200, йдеться у повідомленні пресслужби уряду країни.

За даними уряду Британії, «серед нових фігурантів санкційного списку опинилися командири чотирьох колоній, де утримувалися політичні в’язні та де зафіксовано численні порушення прав людини».

Крім того, в уряді кажуть, що «Британія запровадила санкції проти трьох білоруських підприємств оборонного та військово-промислового сектору. Ці компанії підтримували незаконне вторгнення Росії в Україну, надаючи обладнання, логістичну підтримку і дозволяючи використання території та повітряного простору Білорусі для атак».

Запровадження санкцій проти цих підприємств позбавляє їх можливості вести бізнес із британськими компаніями, уточнили у відомстві.

«Ці заходи підкреслюють рішучість Великої Британії та її союзників продовжувати тиск на режим Лукашенка (Олександра Лукашенка – ред.) за його репресивні дії всередині країни і підтримку російської агресії в Україні», – наголошують в уряді.

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України. Москва за допомоги інших країн намагається обходити ці обмеження.

26 червня ЄС погодив нові санкції щодо Білорусі, щоб закрити «найбільшу лазівку» в обмеженнях проти Росії.

5 серпня Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 28 осіб за їхню роль у внутрішніх репресіях та порушеннях прав людини в Білорусі.

Форум

XS
SM
MD
LG