Доступність посилання

ТОП новини

Боррель відреагував на обстріли РФ України і закликав надати більше ППО


«Ці безперервні атаки, спрямовані на знищення життя та ключової інфраструктури, зустрічають гідну подиву стійкість. Але українці потребують допомоги»
«Ці безперервні атаки, спрямовані на знищення життя та ключової інфраструктури, зустрічають гідну подиву стійкість. Але українці потребують допомоги»

Невідкладне надання більшої кількості засобів протиповітряної оборони та військової техніки є критично важливим для України. Про це написав у мережі Х глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, реагуючи на обстріли України у ніч проти 31 липня.

«Ці безперервні атаки, спрямовані на знищення життя та ключової інфраструктури, зустрічають гідну подиву стійкість. Але українці потребують допомоги», – йдеться у дописі.

Російські війська вночі 31 липня атакували 89-ма ударними БПЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59, основним напрямком удару була Київщина.

За даними КМВА, за дві хвилі атак РФ в повітряному просторі Києва та на підступах до міста було збито понад 40 російських БПЛА. Київська військова влада повідомила, що це була сьома атака Києва дронами у липні і найбільш масована атака дронами за 2024 рік.

Читайте також: США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 225 млн доларів – це батарея Patriot та боєприпаси

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає західні системи протиповітряної оборони, включно з американськими Patriot, у найближчі місяці.

Раніше цього місяця Зеленський заявив, що системи Patriot не є єдиними, які потрібні для української протиповітряної оборони, але вони складають її основу. За словами голови держави, щоб повністю закрити небо Україну, на думку українських військових, потрібно 25 систем.

Форум

XS
SM
MD
LG