Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: США допомагали Ізраїлю відбивати атаку Ірану


Наразі Вашингтон працює з керівництвом Ізраїлю, щоб оцінити наслідки атаки, а також планує подальші консультації щодо подальших кроків, заявив Джейк Салліван
Наразі Вашингтон працює з керівництвом Ізраїлю, щоб оцінити наслідки атаки, а також планує подальші консультації щодо подальших кроків, заявив Джейк Салліван

Сполучені Штати координувалися з Армією оборони Ізраїлю під час відбиття ракетної атаки Ірану – про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу 1 жовтня.

За його словами, Іран застосував приблизно 200 балістичних ракет під час нападу.

«Есмінці Військово-морських сил США приєдналися до ізраїльських підрозділів протиповітряної оборони, запускаючи перехоплювачі, щоб збивати ракети», – сказав він.

The United States military coordinated closely with the Israeli Defense Forces to help defend Israel against this attack. U.S. naval destroyers joined Israeli air defense units in firing interceptors to shoot down inbound missiles

Салліван додав, що президент Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс відстежували атаку з ситуаційної кімнати Білого дому. Наразі Вашингтон працює з керівництвом Ізраїлю, щоб оцінити наслідки атаки, а також планує подальші консультації щодо подальших кроків.

Читайте також: ЗМІ: ракети атакували базу з американськими військами в Іраку

«Очевидно, що це значна ескалація з боку Ірану, важлива подія, і не менш важливо, що ми змогли зреагувати разом із Ізраїлем і створити ситуацію, в якій, наскільки відомо наразі, ніхто не загинув під час цієї атаки».

Радник президента США зазначив, що наразі перевіряються повідомлення про загибель цивільного палестинця в Єрихоні на Західному березі під час атаки. Він також згадав про збройний напад у прибережному ізраїльському місті Яффа, висловивши співчуття родинам шести загиблих.

У всьому Ізраїлі ввечері 1 жовтня лунали сирени повітряної тривоги. Це сталося після оголошення Армії оборони Ізраїлю, що Іран розпочав атаку із застосуванням балістичних ракет.

У квітні 2024 року Іран уже обстрілював Ізраїль – це був перший випадок такої атаки в історії. Усього було запущено кількасот ракет і дронів, практично всі вони були перехоплені. Іран позиціонував атаку як відповідь на удар по іранській дипломатичній місії в Дамаску. Неофіційними каналами Тегеран давав зрозуміти, що не хоче ескалації конфлікту.

Ізраїль починає «наземну операцію» у Лівані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG