Доступність посилання

ТОП новини

«Я в цих перегонах до кінця» – Байден заявив прихильникам, що не зніметься з виборів


Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

Під час передвиборчої телеконференції зі своїми соратниками президент США Джо Байден заявив про намір брати участь у президентських виборах, попри поразку на дебатах із Дональдом Трампом, повідомляє CBS із посиланням на джерела.

«Дозвольте мені сказати це якомога ясніше, простіше і прямолінійніше: я балотуюся. Я кандидат від Демократичної партії. Ніхто мене не витісняє. Я не йду», – процитував слова Байдена один зі співрозмовників телеканалу.

Під час телеконференції президент визнав невдачу на дебатах, однак, як зазначає CBS, зараз його кампанія спрямована на те, щоб пом’якшити наслідки того, що сталося.

Як пише NРR, в електронному розсиланні прихильникам партії Байден також наголосив, що «не виходить» із перегонів. «Я у цій гонці до кінця, і ми переможемо на цих виборах», – ідеться в листі.

Крім того, президент США 3 липня провів зустріч із губернаторами-демократами у спробі зняти занепокоєння з приводу своєї участі у виборах. За словами губернаторів Нью-Йорка, Міннесоти та Меріленда, які були присутні на зустрічі, вони продовжать підтримувати кандидатуру Байдена, пише Reuters.

Дебати між Джо Байденом і Дональдом Трампом відбулися в ніч проти 28 червня, і, на думку багатьох виборців, виявилися провальними для чинного президента. Після цього прихильники Байдена припустили, що йому доведеться знятись з виборів. У штабі президента наголошували, що він не виходить із перегонів. Сам Байден також казав, що має намір перемогти.

Американські ЗМІ писали, що в ухваленні рішення про зняття кандидатури Байден спиратиметься на членів своєї родини, зокрема, на дружину, чия думка для нього є вирішальною. Джерела деяких видань називали її «єдиною людиною, яка має повний вплив на президента».

Пізніше газета The New York Times опублікувала статтю, в якій стверджувалося, що Байден повідомив одному зі своїх ключових соратників, що розуміє можливість провалу своєї кандидатури на виборах та оцінює перспективи продовження боротьби. У Білому домі публікацію видання назвали «абсолютно хибною».

Форум

XS
SM
MD
LG