Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Гарріс вважають найкращим кандидатом на заміну Байдена, якщо він вирішить не брати участі у виборах


Деякі впливові демократи запропонували альтернативи Байдену, окрім Камали Гарріс, включаючи популярних членів кабінету міністрів і губернаторів-демократів
Деякі впливові демократи запропонували альтернативи Байдену, окрім Камали Гарріс, включаючи популярних членів кабінету міністрів і губернаторів-демократів

Віцепрезидентка Камала Гарріс є найкращою альтернативою для заміни президента США Джо Байдена, якщо він вирішить не продовжувати свою передвиборчу кампанію, повідомили Reuters сім високопоставлених джерел у кампанії Байдена, Білому домі та Національному комітеті Демократичної партії, які обізнані з поточними дискусіями на цю тему.

Деякі впливові демократи запропонували альтернативи Байдену, окрім Гарріс, включаючи популярних членів кабінету міністрів і губернаторів-демократів, таких як Гевін Ньюсом з Каліфорнії, Гретхен Вітмер з Мічигану і Джош Шапіро з Пенсильванії. Але намагання обійти Гарріс – це видавання бажаного за дійсне, це буде майже неможливо, кажуть ці джерела, які не побажали бути названими.

За словами співрозмовників, 59-річна Гарріс, якщо її висунуть кандидатом від партії, отримає гроші, зібрані на кампанію Байдена, і успадкує інфраструктуру кампанії. Вона також має найвищу впізнаваність серед усіх альтернативних кандидатів і найвищий рейтинг серед демократів, які могли б серйозно розглядатися як кандидати, зазначили джерела.

У Сполучених Штатах ніколи не обирали жінку президентом.


Кампанія Байдена зібрала 3894 делегати після праймеріз штатів, залишивши лише кілька десятків «необов’язаних» делегатів. Очікується, що вони офіційно висуватимуть Байдена пізніше цього місяця на віртуальній зустрічі перед з’їздом демократів у серпні.

Виступ Байдена на перших дебатах проти республіканського суперника Дональда Трампа минулого тижня викликав хвилю занепокоєння в Демократичній партії. На думку багатьох критиків, дебати стали провальними для чинного президента. У Демократичній партії заговорили про «глибоку паніку» та зміну кандидата, а газета The Washington Post опублікувала список із 10 можливих імен тих політиків, хто міг би замінити Байдена.

В опитуванні CBS, проведеному через два дні після дебатів, 72% виборців, включно з багатьма демократами, висловили думку, що когнітивні здібності Байдена не дозволять йому виконувати роботу президента ще чотири роки. Ствердно на те саме питання щодо Трампа відповіли 49%.

Після дебатів сам Байден заявив, що також вважає їх невдалими, але запевнив, що не став би висувати свою кандидатуру на новий президентський термін, «якби не вірив усім серцем і душею», що може впоратися з роботою.

Форум

XS
SM
MD
LG