Доступність посилання

ТОП новини

Депутатка Безугла прокоментувала можливе звільнення комбрига Ішкулова


Депутатка Верховної Ради Мар’яна Безугла
Депутатка Верховної Ради Мар’яна Безугла

Командира 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Еміля Ішкулова готують до можливого звільнення через неспівмірні з можливостями підрозділу завдання на фронті, які б спричинили великі втрати серед особового складу. Про це в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») 29 липня заявила депутатка Верховної Ради, заступниця голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Мар’яна Безугла.

«Це не якась моя окрема думка, це те, що у нас відбувається у військах, коли ставлять завдання, які неспівмірні з можливостями підрозділу і потім це відбувається постійно. Наша культура ухвалення рішень у вищому військовому керівництві не змінюється, але змінюється культура ведення бою, накопичуються інновації та рішення внизу. І конфлікт такий наростає… Передбачаю, що це було чергове нереалістичне завдання, яке б спричинило великі втрати серед особового складу», – каже Безугла.

Депутатка Верховної Ради за аналогією згадала наступ ЗСУ на Кремінну.

«Можливо, ви пам’ятаєте, Збройні сили дуже довго наступали на Кремінну і дуже багато десантників там загинули. І цей наступ не набув такого широкого розголосу, як ситуація з Кринками, але що наступ на Кремінну, що утримання Кринок, що утримання Роботиного і Урожайного – це все наслідки такої культури, коли не рахують людей», – вважає Безугла.

Напередодні командири батальйонів і дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не знімати з посади комбрига Еміля Ішкулова. Полковник Ішкулов очолює бригаду з кінця 2022 року.

Увечері 29 липня командування Десантно-штурмових військ заявило, що полковника Еміля Ішкулова призначать на вищу посаду, а у бригади буде новий командир.

17 липня народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про вихід із фракції «Слуга народу».

Вона пояснила це рішення звільненням із посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку, а також незгодою з політикою комітету та фракції.

Форум

XS
SM
MD
LG