Доступність посилання

ТОП новини

Сирський хоче більше нових бригад, замість поповнення вже існуючих – Безугла 


На думку Мар’яни Безуглої, такий такий підхід є нераціональним
На думку Мар’яни Безуглої, такий такий підхід є нераціональним

Генштаб Збройних сил України на чолі із Олександром Сирським вимагає створення нових бригад, заявила в етері Радіо Свобода (програма «Свобода Live») народна депутатка, заступниця комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

«Це рішення головкома (Олександр Сирський – ред.) Попередній головнокомандувач (Валерій Залужний – ред.) ухвалював рішення на розширення і створення нових бригад. Цей прийшов і теж хоче створити певну частину бригад замість того, щоб зробити акцент на поповненні діючих підрозділів», – сказала Безугла.

На її думку, такий такий підхід є нераціональним.

«Це шалені кошти, це кілька десятків мільярдів гривень. Це створення штабів, логістичних підрозділів, куди можна пристроїти кого завгодно», – зазначила народна депутатка.

Скільки саме Генштаб ЗСУ хоче створити нових бригад, Безугла не уточнила.

Раніше, 10 травня, командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в інтерв’ю The Economist розповів, що в Україні планують створити 10 нових бригад, щоб підготуватися до російського наступу. Він зазначив, що частину нових сил розгорнуть для захисту столиці. Водночас він переконаний, що основною проблемою наразі є техніка, а не люди.

Також глава Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що бажання українських чоловіків вступати до лав Збройних сил України напряму залежить від рівня оснащення бригад.

Форум

XS
SM
MD
LG