Доступність посилання

ТОП новини

Байден під час розмови з Нетаньягу підтвердив відданість безпеці Ізраїлю від «усіх загроз з боку Ірану»



Як повідомляє Білий дім, Джо Байден обговорив зусилля з підтримки оборони Ізраїлю від загроз, в тому числі від балістичних ракет і безпілотників. Фото архівне
Як повідомляє Білий дім, Джо Байден обговорив зусилля з підтримки оборони Ізраїлю від загроз, в тому числі від балістичних ракет і безпілотників. Фото архівне

Президент США Джо Байден під час розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу підтвердив відданість безпеці Ізраїлю від «усіх загроз з боку Ірану», в тому числі його маріонеткових угруповань «ХАМАС», «Хезболла», визнаних США та ЄС терористичними, а також хуситів.

Як повідомляє Білий дім, Байден обговорив зусилля з підтримки оборони Ізраїлю від загроз, в тому числі від балістичних ракет і безпілотників, включно з новими оборонними військовими розгортаннями США.

Разом з цим зобов’язанням щодо захисту Ізраїлю президент наголосив на важливості постійних зусиль з деескалації більш широкої напруженості в регіоні, додають у Білому домі.

Читайте також: CША очікують атаки Ірану на Ізраїль через вбивство Ханії – ЗМІ

Ця розмова відбулася на тлі побоювань розширення конфлікту на Близькому Сході після вбивства в Ірані лідера «Хамасу» (угруповання, визнаного в ЄС і США терористичним) Ісмаїла Ханії.

Вбивство Ханії викликало погрози на адресу Ізраїлю і посилило занепокоєння, що конфлікт у Секторі Гази перетворюється на більш широку війну на Близькому Сході.

Іран і «Хамас» звинуватили у вбивстві Ханії Ізраїль, який не заперечив і не підтвердив свою причетність.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявляв, що «якщо на Ізраїль нападуть, ми, безумовно, допоможемо захистити Ізраїль», але пріоритетом буде деескалація напруженості.

За даними медіа, адміністрація Байдена стурбована тим, що може бути важче мобілізувати ту саму міжнародну та регіональну коаліцію країн, які захищали Ізраїль від попереднього нападу Ірану, оскільки вбивство Ханії відбувається в контексті війни Ізраїлю та «Хамасу».

Форум

XS
SM
MD
LG