Доступність посилання

ТОП новини

Байден зняв свою кандидатуру на виборах президента США


Джо Байден також повідомив, що пізніше цього тижня звернеться до громадян США.
Джо Байден також повідомив, що пізніше цього тижня звернеться до громадян США.

Президент США Джо Байден в неділю, 21 липня, оголосив про завершення своєї передвиборчої кампанії.

«Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. Хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни я повинен відмовитися від висування і зосередитися виключно на виконанні своїх обов’язків президента протягом терміну, що залишився», – заявив президент США.

Він також повідомив, що пізніше цього тижня звернеться до громадян США, щоб розповісти «більш детально про своє рішення».

Наприкінці червня відбулися дебати між Джо Байденом і Дональдом Трампом. На думку багатьох виборців, вони виявилися провальними для чинного президента.

Після цього прихильники Байдена припустили, що йому доведеться знятись з виборів. Зростала кількість демократів, які закликали Байдена відмовитися від участі у виборах.

Водночас у штабі президента наголошували, що він не виходить із перегонів. Сам Байден також казав, що має намір перемогти.

Читайте також: Що станеться якщо Трамп чи Байден вийдуть із президентських перегонів у США?

17 липня стало відомо, що 81-річний Джо Байден захворів на COVID. Повідомлялося, що він перебуватиме в резиденції в штаті Делавер, де виконуватиме свої обов’язки в самоізоляції.

Форум

XS
SM
MD
LG