Доступність посилання

ТОП новини

Активісти повідомили про затримання матері кримчанина Салієва в окупованому Бахчисараї


Сейрана Салієва 2017 року звинуватили в причетності до діяльності забороненої у Росії організації «Хізб ут-Тахрір». 2020 року російський суд засудив Салієва до 16 років ув’язнення
Сейрана Салієва 2017 року звинуватили в причетності до діяльності забороненої у Росії організації «Хізб ут-Тахрір». 2020 року російський суд засудив Салієва до 16 років ув’язнення

У окупованому Бахчисараї затримали матір засудженого Росією кримськотатарського активіста Сейрана Салієва – про це повідомляє «Кримська солідарність», передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Правозахисна організація повідомляє, що після «обстеження в квартирі» у Бахчисараї російські силовики затримали Зодію Салієву — матір політв’язня Сейрана Салієва. Нині її везуть до Сімферополя.

«О 7 ранку прийшли до неї. Один зайшов до квартири, троє сиділи в машині. За ухвалою суду», – повідомляє кореспондент.

Правозахисниця Лутфіє Зудієва уточнила, що в будинку Салієвої побували співробітники ФСБ РФ. Вони планували провести обстеження житла, однак у ухвалі суду була вказана хибна адреса.

Читайте також: Верховний суд Росії не задовольнив скарги на вирок п’яти фігурантів «справи кримських мусульман»

До місця проживання встигла під’їхати невістка Салієвої — правозахисниця та журналістка Муміне Салієва.

«У постанові була хибна адреса. Тому до квартири вони не увійшли, але вилучили її телефон», – повідомила вона.

Де конкретно перебуває 70-річна Зодіє Салієва зараз і в якому статусі – невідомо. Згодом «Кримська солідарність» повідомила, що Управління ФСБ у Сімферополі не коментують дані про те, що її доправили туди.

Сейран Салієв був затриманий російськими силовиками у жовтні 2017 року. Його звинуватили в причетності до діяльності забороненої у Росії організації «Хізб ут-Тахрір». 2020 року російський суд засудив Салієва до 16 років ув’язнення.

Форум

XS
SM
MD
LG