Доступність посилання

ТОП новини

Росія атакує Україну дронами і крилатими ракетами – Повітряні сили


Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)
Українська протиповітряна оборона перехопила безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

У суботу ввечері, 3 серпня, російські війська застосували по території України крилаті ракети та ударні безпілотники, йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

О 23:10 Повітряні сили повідомили про загрозу застосування ворожих ударних БпЛА для Харківщини з Бєлгородської області, безпілотники рухаються на південь.

О 23:11 з’явилася інформація про крилату ракету в Сумській області, напрям руху Прилуки.

Згодом Повітряні сили повідомили про ще одну крилату ракету на півдні Сумщини, напрям руху на Полтавщину (орієнтовно Миргород). Перша крилата ракета змінила напрямок також у напрямку Миргорода.

О 23:18 Повітряні сили попередили про БпЛА на межі Харківської та Полтавської областей, напрямок південний.

О 23:38 Повітряні сили повідомили, що «БпЛА з Харківщини заходять у Дніпропетровську область, напрям руху Дніпро».

Станом на 23:49 було зафіксовано декілька нових груп ударних російських БпЛА з півдня у Херсонській області, вектор руху північний схід.

Водночас БпЛА у Дніпропетровській області змінили вектор руху в напрямку Павлограда.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG