Доступність посилання

ТОП новини

Медіа: активісти зібралися під КМДА на акцію після знесення старовинного будинку


Зокрема, учасники вимагали від Київради ухвалити проект рішення про надання додаткового оборонного статусу всім історичним будівлям старше 100 років
Зокрема, учасники вимагали від Київради ухвалити проект рішення про надання додаткового оборонного статусу всім історичним будівлям старше 100 років

Кілька сотень людей зібралися під Київською міською державною адміністрацією на акцію протесту через знесення старовинної садиби Зеленських у Шевченківському районі – про це повідомив Суспільний мовник 20 липня.

Як повідомила кореспондентка Суспільного, люди зібралися із плакатами та зображеннями історичних будинків, знищених за час роботи Віталія Кличка на посаді мера столиці. Вони протестували проти нищення архітектурної спадщини Києва.

Серед організаторів акції – простір «Цегла», громадські організації «Екопарк Осокорки» та «Мапа реновації».

Зокрема, учасники вимагали від Київради ухвалити проект рішення про надання додаткового оборонного статусу всім історичним будівлям старше 100 років.

Напередодні Департамент охорони культурної спадщини КМДА заявив, що старовинний будинок, відомий як садиба Зеленських, на вулиці Олександра Кониського, 22, знесли несанкціоновано.

Водночас «Мапа реновації» заявила 19 липня, що в грудні 2022 року подала в цей департамент документацію, аби надати будівлі охоронний статус – це так і не було зроблено.

Національна поліція повідомила 20 липня, що відкрила провадження за фактом знесення старовинної будівлі в Києві.

Форум

XS
SM
MD
LG