Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція розслідує знесення будинку 19 століття в Києві


Техніку, якою зносили будинок, вилучили, зараз вирішується питання щодо її арешту
Техніку, якою зносили будинок, вилучили, зараз вирішується питання щодо її арешту

Національна поліція відкрила провадження за фактом знесення старовинної будівлі в Києві – про це відомство заявило 20 липня.

«Вчора ввечері до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Олександра Кониського невідомі особи за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття. На місце події оперативний черговий негайно скерував слідчо-оперативну групу», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, правоохоронці проводять слідчі дії. Техніку, якою зносили будинок, вилучили, зараз вирішується питання щодо її арешту.

Справу відкрили за статтею про «умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин».

Читайте також: У Луганську демонтували пам'ятники жертвам репресій та Голодомору

Кваліфікація передбачає штраф, умовне або фактичне ув’язнення терміном до трьох років із тимчасовим позбавленням права на певні посади та діяльність.

Напередодні в соцмережах поширилися повідомлення про знесення старовинного будинку на вулиці Кониського в Шевченківському районі столиці.

«Правоохоронці, які прибули на виклик, опитали екскаваторника, але нікого так і не затримали. Активістів, які намагалися заради цьому жаху, побили та розігнали. І хоч в 2021 році суспільний розголос призупинив демонтаж, зараз втиху за ніч справу довершили», – прокоментувала народна депутатка Соломія Бобровська.

Зокрема, громадськість обурило, що на цій вулиці нібито планують звести житловий комплекс «Тургеневъ» (до перейменування вулиця носила ім’я російського письменника Івана Тургенєва). Компанія-забудовник ситуацію публічно не коментувала.

Форум

XS
SM
MD
LG