Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ штурмує переправу через Оскіл: чим це загрожує ЗСУ


Армія Росії дійшла до східного берега річки Оскіл в районі Кругляківки на південь від Куп'янська, про це у ніч проти 20 жовтня повідомив DeepState.

Зважаючи на оновлення карти проєкту, агресор штурмує переправу через річку – цією переправою йде траса від Куп'янська до Борової.

Пізніше в Мережі з'явилися кадри цих штурмів – відео бойової роботи розмістила Національна гвардія України у своєму телеграмі. У НГУ повідомили, що під час одного з них знищили 8 БМП та 3 танки армії РФ, 21 російського солдата було ліквідовано, а 26 поранено.

Водночас агресор просунувся і на північний схід від Куп'янська – у районі Петропавлівки. Тепер і тут, судячи з карти DeepState, угруповання ЗСУ на східному березі річки Оскіл притиснуте фронтом зі сходу та річкою із заходу.

Військові оглядачі говорять про ризик відходу ЗСУ з цієї ділянки – що дозволить російським військам окупувати Куп'янськ-Вузловий та захопити частину Куп'янська.

Напруження на всій лінії фронту тримається: український Генштаб повідомив вранці 21 жовтня про майже 200 атак армії РФ, з них 12 – навколо Куп'янська.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG