Доступність посилання

ТОП новини

Україна била по Кремлю? Росія заявляє про замах на Путіна


«Два БПЛА були націлені на Кремль»: федеральні ЗМІ Росії заявили про замах на Путіна і перехоплення минулої ночі двох безпілотних апаратів над Кремлем. Путін, пишуть, не постраждав: був у цей час у резиденції в Ново-Огарьово, його графік не зазнав змін. Тепер над Москвою заборонено запускати дрони, а Кремль заявляє, що «залишає за собою право вжити заходів у відповідь».

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

В Офісі президента України заперечують причетність Києва до атаки безпілотників на Кремль у ніч на 3 травня.

«Все передбачувано… Росія явно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє «дрони над Кремлем», – написав у твітері радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Росії третій день поспіль вибухає інфраструктура у глибокому тилу. Ось хроніка основних інцидентів: у ніч на 3 травня – нафтосховище в порту Тамань Краснодарського краю та аеродром у Брянській області; 2 та 1 травня – сход з рейок двох складів у Брянській області (з паливом, лісом, пропаном та селітрою).

І це якщо не брати до уваги дрібних інцидентів, як скидання вибухівки на місця будівництва укріплень у Білгородській області, пожежа у вертолітному ангарі під Санкт-Петербургом або підрив там лінії електропередач.

Окремий блок – атаки на об'єкти в окупованому Криму: за останній тиждень це база прикордонників під Сімферополем та нафтобаза у Севастополі.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

А Росія в ніч проти 3 травня здійснила чергову повітряну атаку на міста України, цього разу - дронами.

За звітом Повітряних сил ЗСУ, у небі над Україною збили 21 із 26-ти БПЛА Shahed-136/131, запущених із півночі (Брянська область) та узбережжя Азовського моря. Три безпілотники влучили у нафтобазу у Кропивницькому, повідомив голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, там ліквідують пожежу, але жертв немає. І один – пошкодив адмінбудівлю у Дніпрі.

В очікуванні українського наступу, який пропаганда РФ, як не дивно, широко анонсує, російські мілітарі-блогери говорять про те, як «потрібно послабити його ударами по противнику, що концентрується».

«Нарешті серйозно задіяний Чорноморський флот і далека авіація» – пише один з них після чергової атаки.

Глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов ще у квітні заявляв про те, що за допомогою ракетних атак Кремль спробує зірвати наступ.

Головні питання випуску:

Якою буде тактика агресора у повітрі найближчими тижнями?

Навіщо російським ЗМІ роздали методичку про те, як коментувати відступ Росії?

Що означає свіжа заява Кремля про атаку дронами на резиденцію Путіна – це може бути правдою?

XS
SM
MD
LG