Доступність посилання

ТОП новини

США дають ЗСУ HIMARS «з сюрпризом»? Що це може бути за установка


Під час візиту глави Пентагону Ллойда Остіна до Києва 20 листопада США було оголошено про надання нового пакету військової допомоги Україні на 100 мільйонів доларів.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Згідно з повідомленням на сайті Міноборони США, до нього увійшли:

  • одна установка реактивної системи залпового вогню HIMARS і додаткові боєприпаси до неї;
  • зенітні ракети Stinger;
  • 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди;
  • протитанкові ракети TOW;
  • протитанкові комплекси ATW.

Окрім цього, ЗСУ отримають понад 3 мільйони набоїв для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод та зимове спорядження.

«Я думаю, вони готові до бойових дій взимку, і, звичайно, вони здійснили велику роботу минулого року», – прокоментував успіхи Сил оборони міністр оборони США.

Остін додав, що згоден із рішенням президента України Володимира Зеленського продовжувати тиснути на армію Росії – попри фактичний паритет на полі бою.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Коментуючи візит Остіна, американське видання The Washington Post звернуло увагу на менший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні. Проте чиновники з команди міністра заявили виданню, що США зможуть «протягом деякого часу» продовжувати надсилати допомогу Києву, включаючи зброю «великої дальності та артилерійські боєприпаси».

Некоторые обозреватели в Украине обратили внимание, что установка М142 HIMARS в новом пакете только одна, и – возможно, она имеет некую специфическую модификацию.

20 листопада Ллойд Остін прибув до України. Цей візит відбувається на тлі відсутності додаткового фінансування для допомоги Україні. Пентагон вже неодноразово закликав Конгрес США схвалити фінансування для підтримки України та Ізраїлю. У Міноборони США зазначали, що останнім часом пакети допомоги для України були меншими, оскільки відомство не має додаткового фінансування.

Читайте також: «Військові РФ замінувались, позаливались бетоном»: танкісти ЗСУ про наступ на Мелітополь

Раніше у Білому домі заявили, що близько 96% безпекової, економічної та гуманітарної допомоги, яку США виділили для України, вже використано. Як повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, Міноборони має приблизно до 1,1 мільярда доларів для поповнення запасів до зими.

У жовтні президент США Джо Байден подав до Конгресу раніше анонсований запит на понад 105 мільярдів оборонної допомоги, що включав 61,4 мільярда доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда допомоги Ізраїлю. Байден закликав Конгрес проголосувати обидві ініціативи в пакеті. Досі Конгрес не підтримав цей запит Адміністрації Байдена.

Головні питання випуску:

Що за установку «з сюрпризом» HIMARS США передадуть Україні?

Що змінить на фронті нове далекобойное озброєння в руках ВСУ?

І як Сили оборони будуть воювати з Росією цієї зими?

XS
SM
MD
LG