Доступність посилання

ТОП новини

Шольц каже, що Україна не може зараз вступити до НАТО


Канцдер Німеччини Олаф Шольц у день підписання угоди про безпеку між Україною та Німеччиною, Берлін, 16 лютого 2024 року
Канцдер Німеччини Олаф Шольц у день підписання угоди про безпеку між Україною та Німеччиною, Берлін, 16 лютого 2024 року

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив 24 жовтня, що прохання України про негайний вступ до НАТО не може бути задоволене.

«Важливо розуміти, що країна, яка перебуває у стані війни, абсолютно не може стати членом НАТО», – сказав Шольц в інтервʼю німецькому суспільному мовнику ZDF. Всі це знають, з цього приводу немає розбіжностей».

Німецький лідер додав, що для трансатлантичного оборонного альянсу «запрошення зазвичай досить швидко повʼязане з членством».

Шольц зазначив, що в минулому «описували перспективу» членства України в НАТО в довгостроковій перспективі, але зараз «немає необхідності в будь-якому новому рішенні».

Раніше видання Politico з посиланням на чотирьох офіційних осіб і дипломатів США та НАТО писало, що Німеччина і Сполучені Штати не поспішають запросити Україну приєднатися до НАТО. Також проти такого рішення Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія.

Читайте такоє: Формула інтеграції України до НАТО. Зеленський і Залужний говорять про головний інструмент

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. Першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Перед цим Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії, а у вересні – США.

18 жовтня під час інтерв’ю українським журналістам Володимир Зеленський заявив, що Україна в питанні вступу до НАТО із США вже стала ближчою, але у Німеччини залишається скепсис.

Форум

XS
SM
MD
LG