Доступність посилання

ТОП новини

Міністри оборони країн G7 заявили про підтримку членства України в НАТО


«Ми підтримуємо Україну на її незворотньому шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», – йдеться у заяві. Фото ілюстративне
«Ми підтримуємо Україну на її незворотньому шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», – йдеться у заяві. Фото ілюстративне

Міністри оборони країн «Групи семи» (G7) підтримують «незворотний шлях України до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО».

«Ми підкреслюємо наш намір продовжувати надавати допомогу Україні, в тому числі військову допомогу в короткостроковій і довгостроковій перспективі. Ми підтримуємо Україну на її незворотньому шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», – йдеться у підсумковій заяві групи за результатами саміту.

Міністри оборони G7 вважають «пріоритетом працювати зараз над пошуком рішень для створення української армії, сумісної з підтримуючими державами-членами та НАТО, здатної захистити Україну зараз і стримувати подальші атаки в майбутньому».

У 2024 році Італія очолює «Групу семи», до якої також входять США, Канада, Великобританія, Франція, Німеччина та Японія. До переговорів у Неаполі також долучилися представники Євросоюзу, НАТО та міністр оборони України.

Читайте також: У НАТО поки немає консенсусу щодо запрошення України – представник адміністрації Байдена

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Минулого тижня Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії. Перед цим у вересні український президент перебував з візитом у США, де він обговорив «план перемоги» з президентом США Джо Байденом та кандидатами в президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Форум

XS
SM
MD
LG