Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: станом на 8:30 збили 80 дронів РФ, атака триває


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що станом на 8:30 ранку 18 жовтня в українському повітряному просторі виявили 135 запущених Росією ударних безпілотників, 80 з яких – збили.

Повітряний напад РФ триває, зазначили в ЗСУ. За їхніми даними, Росія з вечора 17 жовтня атакує Україну ударними БпЛА типу Shahed і дронами невстановленого типу з російських Курська, Орла і Приморсько-Ахтарська.

«У результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях», – йдеться в повідомленні.

44 російських безпілотники локаційно втрачені, два – полетіли в Білорусь, до 10 БпЛА ще перебувають у повітряному просторі центральних областей України, кажуть у Повітряних силах.

«Бойова робота триває! Інформація оновлюється», – зазначили в ЗСУ.

Раніше очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що російські війська в ніч на 18 жовтня здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню й інфраструктурі України.

За його словами, всі дрони, які загрожували Києву, знешкодили сили ППО, в місті минулося без потерпілих і руйнувань.

Російські війська від пізнього вечора 17 жовтня запустили ударні дрони «Шахед» по українських областях. У низці регіонів працювала ППО. Повітряна тривога в деяких областях діє досі, зокрема у Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Хмельницькій областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG