Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: армія РФ атакувала Куп’янськ і Борову на Харківщині, є поранений


Наслідки обстрілів силами РФ Куп’янська на Харківщині, фото архівне
Наслідки обстрілів силами РФ Куп’янська на Харківщині, фото архівне

Російські військові 13 жовтня вкотре обстріляли Харківщину, йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

У відомстві кажуть, що «за фактами порушення росіянами законів та звичаїв війни розпочато досудове розслідування за процесуального керівництва Куп’янської та Ізюмської окружних прокуратур».

«Війська РФ сьогодні вчергове обстріляли Харківщину: мирний мешканець зазнав поранень»,– йдеться в повідомленні.

За даними слідства, «13 жовтня близько 10:00 російські FPV-дрон влучив у відкриту земельну ділянку у м. Куп’янськ. Поранення отримав 56-річний чоловік, який під час удару проходив неподалік».

«Також 13 жовтня близько 2:50 окупанти здійснили масований обстріл селища Борова Ізюмського району. Пошкоджено приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки, адміністративні будівлі, а також магазини», – зазначають у місцевій прокуратурі.

За попередніми даними, російська армія обстріляла Борову з РСЗВ «Смерч».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG