Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль заявив про ліквідацію ще одного ватажка «Хезболли»


Вибух у Бейруті після ізраїльського удару 7 жовтня
Вибух у Бейруті після ізраїльського удару 7 жовтня

Ізраїльські військові 10 жовтня заявили про ліквідацію внаслідок авіаудару в районі Кунейтра в Сирії ще одного високопосадовця проіранського угруповання «Хезболла» Адхама Джахаута. За повідомленням Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), він є членом «Голанської терористичної мережі» в складі «Хезболли».

Ізраїль анексував Голанські висоти після захоплення їх у Сирії під час війни на Близькому Сході 1967 року. Цю анексію не визнали більшість країн світу.

Крім того, 10 жовтня ізраїльські військові заявили, що вони знищили двох командирів «Хезболли» на півдні Лівану, а їхні військові літаки атакували склади боєприпасів у районі Бейрута та на півдні Лівану. Особи обох командирів не вдалося одразу ідентифікувати.

Збройне угруповання та політична партія «Хезболла», яка контролює більшу частину південного Лівану, визнана Сполученими Штатами терористичною організацією. Європейський союз вважає терористичним лише збройне крило «Хезболли», але не партію, яка має місця в ліванському парламенті та представлена в уряді країни.

Останні удари були завдані, коли Сполучені Штати, головний союзник Ізраїлю, застерегли від бомбардувань Лівану – подібних до тих, які спричинили масштабні руйнування в Газі. Ізраїль у Секторі Гази розпочав військову операцію проти угруповання «Хамас» (визнане терористичним у США та ЄС) після смертоносної атаки членів угруповання, жертвами якої стали близько 1200 ізраїльтян та іноземців.

Форум

XS
SM
MD
LG