Доступність посилання

ТОП новини

Бої вже у самому Торецьку. Містами Донбасу виснажують ресурси РФ?


Війська РФ зайшли на східну околицю Торецька, також атакують Диліївку та Нелипівку
Війська РФ зайшли на східну околицю Торецька, також атакують Диліївку та Нелипівку
  • Війська РФ заходять у Торецьк. Куди далі рухатиметься фронт?

На східній околиці Торецька вже перебувають російські війська. Запеклі бої ведуться за кожен будинок і буквально за кожен під'їзд, кажуть українські військові.

За словами речниці оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасії Бобовнікової ситуація постійно змінюється: «То ми відбиваємо у них вогневі пункти, то вони десь знищують наші, але ми їх постійно відновлюємо і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало».

Тим часом американська газета New York Times аналізує стратегію України на нинішньому етапі і припускає, що українські сили намагаються перемогти російську армію, виснаживши її ресурси у тривалій битві за міста Донбасу.

Наскільки успішною виявиться така тактика?

Які шанси втримати Торецьк і скільки цивільних досі там залишається?

  • Відставка Умєрова – знову чутки?

Не минуло й місяця, як після кадрових перестановок в Кабміні заговорили про нові відставки та призначення, які можуть бути досить гучними.

Зокрема керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська вважає, що міністр оборони України Рустем Умєров має піти у відставку.

Як пояснення вона наводить 7 причин. Серед яких провалена функція демократично-цивільного контролю та дивний стиль управління. Це вже не вперше, коли щодо Умєрова активісти і волонтери публікують критичні матеріали. А в політичних колах навіть обговорюють можливих наступників Умєрова.

У Міноборони відкрито цю тему не коментують. То чи заслужено критикують чинного міністра і за що саме?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG