Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження нафтобази біля російського Воронежа


Пожежники працюють над гасінням пожежі на складі пального у Воронежі, Росія, 24 червня 2023 року. Фото ілюстративне
Пожежники працюють над гасінням пожежі на складі пального у Воронежі, Росія, 24 червня 2023 року. Фото ілюстративне

Сили оборони України уразили базу пально-мастильних матеріалів російських військових у Воронезькій області, повідомив 4 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

«Сьогодні вночі завдано удару по базі зберігання пально-мастильних матеріалів «Аннанафтопродукт», що біля населеного пункту Анна Воронезької області РФ. В районі об’єкта фіксувалася робота російського ППО», – йдеться у повідомлені.

За даними ЗСУ, підтверджено влучання у щонайменше один з вертикальних резервуарів. Відбулось займання.

Джерела Радіо Свобода у правоохоронних органах зазначили, що на території нафтобази розміщувалося 20 резервуарів з пально-мастильними матеріалами.

Раніше губернатор Воронезької області Росії Олександр Гусєв повідомив, що вночі сталася пожежа на нафтобазі після удару дронів. За його словами, в Аннинському районі засоби РЕБ придушили українські БПЛА, один із яких упав на територію нафтобази, унаслідок чого сталося займання порожньої цистерни.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські регіони регулярно зазнають обстрілів й атак безпілотників. Міноборони Росії звітує про збиті ракети і дрони над територією Росії. Київ ці повідомлення переважно не коментує.

Від початку 2024 року російські НПЗ регулярно зазнавали атак українських безпілотників. На деяких заводах вийшли з ладу установки первинної переробки нафти, які вимагали ремонту. Проте вже у квітні Росія змогла частково відновити потужності ключових нафтопереробних заводів.

Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG