Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: у Вугледарі залишаються близько 100 людей – вони відмовляються від евакуації


Вугледар на Донеччині, вересень 2023 року
Вугледар на Донеччині, вересень 2023 року

У місті Вугледар на Донеччині залишаються близько 100 людей, які відмовляються від евакуації, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«У місті залишаються близько 100 людей, які навідріз відмовляються виїжджати. Завозити їм гуманітарну допомогу неможливо, бо ворог прострілює усі шляхи», – розповів він в ефірі телемарафону.

За його словами, на околицях міста сил РФ немає – заходять розвідувальні групи, але українські захисники намагаються їх вибити.

«Місто ще не захоплене і будемо сподіватися, що цього не буде», – додав Філашкін.

Розвідка Британії повідомила, що російські війська досягли успіхів у районі Вугледара на Донеччині і, ймовірно, зараз загрожують місту з трьох боків. За її даними, вони вже борються за околиці міста, які Росія неодноразово атакувала з 2022 року.

Читайте також: «Ситуація навколо міста критична»: армія РФ знищує Вугледар КАБами та артилерією

Днями аналітичний проєкт Deep State повідомив, що армія РФ намагається оточити Вугледар, знищуючи населений пункт артилерією і КАБами. Вони називають ситуацію навколо міста Вугледар критичною і зазначають, що російські сили тут напівоточили позиції 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Однією з причин ситуації, яка склалася біля міста, аналітики Deep State називають відмову від ротації 72-ї бригади. Вона тримає оборону міста вже понад два роки.

У своєму звіті, оприлюдненому 24 вересня, американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська досягли околиць Вугледару на Донеччині під час посиленого наступу поблизу населеного пункту, але його можливе захоплення навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

Форум

XS
SM
MD
LG