Доступність посилання

ТОП новини

Міндовкілля: в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж, найскладніша ситуація у двох областях


Станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж (фото ілюстративне)
Станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж (фото ілюстративне)

Станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж, йдеться в повідомленні Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«За минулу добу в Україні погасили понад 50 пожеж, але ще 20 знаходяться в стані ліквідації. Найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях, де через суху погоду та обстріли горять ліси», – кажуть у відомстві.

Відомо, що «на Полтавщині загальна площа, пройдена вогнем, становить близько 700 га, на Харківщині два осередки площею разом близько 150 га. Також тривають пожежі на Дніпропетровщині, Київщині, Донеччині».

«Загалом цього року в Україні сталося 440 пожеж площею 400 га. 60% від усіх пожеж — понад 900 на 15,6 тис. га – виникли через воєнні дії. Решта є наслідком людської недбалості та умисних підпалів. Збільшення випадків спалювання сухої рослинності громадянами на полях погіршує ситуацію з пожежами на території України. Хоча така практика є незаконною, вона досі залишається поширеною», – кажуть у пресслужбі.

Також у Міндовкілля закликали населення не спалювати суху рослинність, адже ці дії несуть велику небезпеку та адміністративну відповідальність.

Раніше, 7 вересня, у Міндовкілля повідомили, що триває гасіння пожеж в Чорнобильській зоні, вогонь пройшов понад 2600 га. Відомство зазначає, що через ситуацію в зоні відчуження посилений контроль за радіаційною ситуацією. Зараз загрози об’єктам критичної інфраструктури в регіоні немає, радіаційний фон у нормі.

Київська міська державна адміністрація вранці 7 вересня повідомляла про середній рівень забрудненості атмосферного повітря в столиці, радіаційний фон у всьому місті в нормі.

Форум

XS
SM
MD
LG