Доступність посилання

ТОП новини

Польща ще на три місяці продовжила дію буферної зони на кордоні з Білоруссю


Напередодні Міністерство внутрішніх справ Польщі заявило, що Білорусь штучно нарощує міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні
Напередодні Міністерство внутрішніх справ Польщі заявило, що Білорусь штучно нарощує міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні

Польща на 90 днів продовжила тимчасову заборону на перебування в певній ділянці прикордонної смуги, що прилягає до державного кордону з Республікою Білорусь. Відповідне рішення 11 вересня підписав міністр внутрішніх справ і адміністрації Томаш Семоняк.

За словами міністра, буферна зона дала конкретні, добрі результати.

«Передусім вона націлена на контрабандистів, які переправляють людей через кордон», – написав у мережі X Семоняк.

Читайте також: Стубб зустрівся з Дудою: говорили про війну в Україні, оборону і відносини з Росією

Буферну зону на кордоні з Білоруссю Польща запровадила 13 червня 2024. Відтоді, за інформацією МВС, кількість спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону зменшилася на 64%.

У період дії буферної зони з 13 червня по 9 вересня цього року співробітники Підляського прикордонного відділу затримали загалом 71 кур’єра.

Напередодні Міністерство внутрішніх справ Польщі заявило, що Білорусь штучно нарощує міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні в рамках гібридних дій, спрямованих на дестабілізацію Польщі та інших країн-членів Європейського Союзу.

Форум

XS
SM
MD
LG