Доступність посилання

ТОП новини

Глава Сенату Чехії прибув до Києва для участі у саміті «Кримської платформи»


Вистрчіл наголосив, що мирні переговори «не можуть відбуватися без участі України і що результати переговорів повинні бути прийнятними для України»
Вистрчіл наголосив, що мирні переговори «не можуть відбуватися без участі України і що результати переговорів повинні бути прийнятними для України»

Глава Сенату Чехії Мілош Вистрчіл прибув до Києва для участі у саміті «Кримської платформи», написав політик у мережі Х 11 вересня.

«У серпні 2021 року на інавгураційному саміті платформи я сказав, що анексія Криму не може бути подібною до нашого мюнхенського «про нас без нас». Тоді я представляв Чеську Республіку і наголосив, що ми повинні стати на захист України. Розвиток подій після анексії Криму показує нам, що якщо наша підтримка буде недостатньою, Росія не зупиниться», – йдеться у дописі.

Вистрчіл також наголосив, що мирні переговори «не можуть відбуватися без участі України і що результати переговорів повинні бути прийнятними для України».

Раніше стало відомо, що до Києва у середу прибув президент Литви Ґітанас Науседа для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Також на сьогодні запланований візит до України Державного секретаря США Ентоні Блінкена разом із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі.

9 вересня, президент України Володимир Зеленський анонсував саміт Кримської платформи. Захід відбудеться у середу, 11 вересня, у Києві.

Наприкінці червня в Києві відбувся міжнародний форум експертної мережі «Кримської платформи». Перед цим у травні в Софії відбулася друга Чорноморська конференція безпеки Міжнародної «Кримської платформи».

Минулий саміт Кримської платформи пройшов у Чехії 23 жовтня 2023 року. У ньому взяли участь майже 70 парламентів і парламентських асамблей, які представляють п’ять континентів.

Форум

XS
SM
MD
LG