Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони повідомило про кодифікацію гранат українського виробництва


«Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5», заявили у відомстві
«Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5», заявили у відомстві

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до використання у війська оборонну осколкову гранату, яка є аналогом радянської Ф-1 – про це воно повідомило 9 вересня.

«Боєприпас українського виробництва відповідає характеристикам засобів ближнього бою сучасного зразка. Раніше у нас не було виробництва такого типу гранат», – заявили в міністерстві.

Відомство роз’яснює, що ручна оборонна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили. Через потужну дію її можна застосовувати лише з укриття.

Читайте також: Як працює «довга рука» ЗСУ: офіцер-ракетник ЗСУ «Липень» про «Точку-У»

«Також Міністерство оборони України кодифікувало і прийняло на озброєння ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5. Її серійне виробництво вже налагоджене українським виробником», – додала пресслужба.

Міністр оборони Рустем Умєров раніше повідомив, що в рамках зустрічі «Рамштайн» провів зустріч із колегами з країн Скандинавії та Балтії. Ключовою темою було спільне виробництво української зброї.

Президент Володимир Зеленський 25 серпня вперше показав новітню українську далекобійну ракету «Паляниця», про випробування якої повідомив напередодні.

Форум

XS
SM
MD
LG