Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024. День без нагород, але Україна залишається 18-ю в медальному заліку. Результати 11-го дня


Людмила Лузан та Анастасія Рибачок намагатимуться щонайменше захистити свій титул 2020 року
Людмила Лузан та Анастасія Рибачок намагатимуться щонайменше захистити свій титул 2020 року

Веслування. Срібні призерки Олімпіади-2020 у повному складі підкорюватимуть дистанцію 500 метрів. Людмила Лузан знову в каное-двійці з Анастасією Рибачок, яка повернулася до спорту після народження дитини. Уже у кваліфікації українки показали, що претендуватимуть на нагороди, адже подолали 500 метрів з часом 1:55.88 хвилин і були другими у своєму заїзді. Тож оформили автоматичну перепустку до півфіналів.

Не з першого заїзду, але четвірка-байдарка також пробилася до півфіналів на дистанції 500 метрів. Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін у кваліфікації стали четвертими й не змогли вибороти «путівку напряму», але вправно скористалися шансом у чвертьфіналі і з 5-м результатом продовжать боротьбу на Олімпіаді.

Байдарка-двійка не пробилася до півфінальних заїздів
Байдарка-двійка не пробилася до півфінальних заїздів

Натомість Кухарик і Трунов не змогли повторити такий же результат вже в байдарці-двійці на 500 метрів. Вони фінішували третіми у кваліфікаційному заїзді та не пробилися до півфіналів автоматично. Попри те, що у чвертьфіналі покращили свій час на 2 секунди, завершили змагання з шостим результатом й опинилися поза півфіналом.

Вільна боротьба. Українська борчиня Оксана Лівач, яка виступає у ваговій категорії до 50 кг, змагатиметься у втішних сутичках. Стартувала українка на Іграх із впевненої перемоги над Актенге Кеунімжаєвою з Узбекистану. Зустріч завершилася із рахунком 10:0. Натомість Лівач програла вже у чвертьфіналі, коли не змогла подолати Вінеш Фогат з Індії. Тепер доля українки залежала від того, чи проб’ється її суперниця далі. Коли Вінеш виграла у Юснейліс Гусман із Куби, це автоматично «перекинуло» Лівач у втішні поєдинки. Уже 7 серпня українка вийде проти Юї Сусакі з Японії. Вона – чинна олімпійська чемпіонка.

Лівач ще має шанси за медаль
Лівач ще має шанси за медаль

Скелелазіння. Українці вперше виступили в олімпійському скелелазінні. Євгенія Казбекова виступає у двоборстві, яке включає болдеринг (пересування по спеціальному камінню) і складність. Щоб пробитися до фіналу, Казбекова має бути у вісімці найкращих.

Українка вже виступила у болдерингу, де 20 спортсменок долали чотири спеціальні траси, кожну – за 5 хвилин. При чому кількість спроб – необмежена, але виграє той, хто використав їх менше. Казбекова набрала 39.5 пунктів і зараз посідає 14-те місце.

Казбековій за результатами другої кваліфікації треба попасти у вісімку найкращих
Казбековій за результатами другої кваліфікації треба попасти у вісімку найкращих

А от єдиний представник України у швидкості – Ярослав Ткач пройшов у плейоф, але поступився в 1/8 фіналу Бассі Мавему з Франції – 0.01 секунди.

Легка атлетика. Українська бігунка Анна Рижикова в півфіналі на 400 м з бар’єрами стала сьомою з результатом 55.65 секунди та припинила участь на Олімпіаді. Українка мала бігти ще змішану естафету 4х400 м, але обмежила свою участь на Іграх тільки основним стартом.

Також без фіналу залишився метальник списа Артур Фельфнер. Щоб подолати кваліфікацію, спортсмени мали виконати норматив 84 метри або показати результат найкращої дванадцятки. Українцеві не зарахували його першу спробу, у другій – він метнув спис на 81.84 метра – і це виявився його найкращий результат, бо третій – на 7 метрів менше. Як результат Фельфнер – на 15-му місці у кваліфікації й поза фіналом.

Показників Фельфнера не вистачило, щоб пробитися далі
Показників Фельфнера не вистачило, щоб пробитися далі

Уже 7 серпня Україна здобуде гарантовану нагороду у боксі – відбудеться фінальний бій Олександра Хижняка у ваговій категорії до 80 кг.

Усі нагороди України на Олімпіаді-2024:

  • «золото» Ярослави Магучіх (стрибки у висоту),
  • «золото» українських шпажисток (командний турнір),
  • «срібло» Сергія Куліша (кульова стрільба),
  • «срібло» Ілля Ковтун (спортивна гімнастика),
  • «бронза» Ольги Харлан (фехтування),
  • «бронза» Ірини Геращено (стрибки у висоту),
  • «бронза» Михайла Кохана (метання молота).

Форум

XS
SM
MD
LG