Доступність посилання

ТОП новини

Військовослужбовці США отримали поранення під час нападу на базу в Іраку – медіа


За даними Associated Press, щонайменше семеро військових і цивільних осіб отримали поранення, фото ілюстративне
За даними Associated Press, щонайменше семеро військових і цивільних осіб отримали поранення, фото ілюстративне

Кілька американських військовослужбовців отримали поранення у понеділок в результаті ймовірного ракетного обстрілу військової бази в Іраку. Про це пишуть медіа, посилаючись на представників американського оборонного відомства.

Інформаціна агенція Associated Press повідомляє, що війська на авіабазі Аль-Асад все ще оцінюють поранення і збитки, і, як видається, щонайменше семеро військових і цивільних осіб отримали поранення. Водночас агентство Reuters каже про щонайменше пʼятьох постраждалих військовослужбовців.

Раніше в понеділок іракські силовики підтвердили факт нападу, але жодне угрупування не взяло на себе відповідальність.

Дві ракети «Катюша» були випущені по авіабазі Аль-Асад на заході Іраку, повідомили два джерела в іракських службах безпеки. Одне з іракських джерел безпеки повідомило, що ракети впали на базу. Незрозуміло, чи був напад повʼязаний із погрозами Ірану вжити заходів у відповідь за вбивство лідера «Хамасу», пише Reuters .

Атака сталася на тлі зростання напруженості на Близькому Сході після вбивства минулого тижня високопоставленого командира «Хезболли» в Лівані і вищого політичного лідера «Хамасу» в Ірані, ймовірно, в результаті ізраїльських ударів. Обидва угруповання підтримуються Іраном.

Іран пообіцяв відплату Ізраїлю, який іранська влада звинувачує у вбивстві політичного лідера палестинського угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США і ЄС, Ісмаїла Ханії в Тегерані в ніч на 31 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG