Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб про ситуацію на фронті: найгарячіше зараз на Покровському і Торецькому напрямках


Українські військові на Донеччині, червень 2024 року
Українські військові на Донеччині, червень 2024 року

Від початку доби кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 64, найгарячіше зараз на Покровському і Торецькому напрямках, повідомив у зведенні станом на 16:00 5 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Торецькому напрямку противник за підтримки бомбардувальної авіації 15 разів атакував позиції наших військ. На даний час триває сім боєзіткнень поблизу Торецька і Нью-Йорка. За сьогоднішній день противник скинув на Торецьк десять керованих авіаційних бомб. Залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої, Карлівки і Яснобродівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 21 спробу штурмувати українські позиції. Тривають бої в десятьох локаціях», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, бойові зіткнення також були і тривають на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Придніпровському напрямках.

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG