Доступність посилання

ТОП новини

У США вважають переможцем на виборах президента Венесуели опозиційного кандидата – Блінкен


Лідер Венесуели Ніколас Мадуро у супроводі своєї дружини виступає з промовою перед своїми прихильниками під час мітингу в президентському палаці у Каракасі, 1 серпня 2024 року
Лідер Венесуели Ніколас Мадуро у супроводі своєї дружини виступає з промовою перед своїми прихильниками під час мітингу в президентському палаці у Каракасі, 1 серпня 2024 року

У Сполучених Штатах вважають, що на президентських виборах у Венесуелі 28 липня опонент Ніколаса Мадуро – Едмундо Гонсалес Уррутія набрав найбільшу кількість голосів, йдеться в заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена 1 серпня.

У США переконані, що обробка голосування і оголошення результатів контрольованою Мадуро Національною виборчою радою (CNE) були помилковими, що призвело до оголошених результатів, які не відображають волю народу Венесуели.

«Поспішне оголошення Національною виборчою комісією Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів відбулося без жодних підтверджуючих доказів. Незважаючи на неодноразові заклики венесуельців і міжнародної спільноти, CNE досі не опублікувала детальних даних або жодного з протоколів підрахунку голосів. Як повідомила незалежна спостережна місія Центру Картера, нездатність CNE надати офіційні результати на рівні дільниць, а також порушення в ході всього процесу позбавляють оголошені CNE результати виборів будь-якої довіри», – вказано у заяві.

За результатами виборів, Національна виборча рада Венесуели оголосила про переобрання Ніколас Мадуро на третій шестирічний термін. Він відкинув міжнародну критику та сумніви щодо результатів виборів, стверджуючи, що Венесуела була об’єктом спроби «державного перевороту» «фашистського та контрреволюційного» характеру.

Натомість кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес у понеділок оголосив, що його кампанія має необхідні докази, щоб показати, що він виграв спірні вибори.

29 липня у Венесуелі спалахнули протести проти офіційних результатів виборів, за якими переможцем оголосили чинного президента Ніколаса Мадуро. Нацгвардійці застосували в бік протестувальників сльозогінний газ. Дехто у відповідь закидав охоронців камінням.

Форум

XS
SM
MD
LG