Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу на фронті було понад 150 боєзіткнень, на Покровському напрямку ЗСУ відбили 55 штурмів


Загалом російські війська атакували на 10 напрямках.
Загалом російські війська атакували на 10 напрямках.

Протягом минулої доби зафіксовано 156 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням п’яти ракет, а також 77 авіаударів, скинувши 103 КАБи, здійснив понад 4600 обстрілів, з них 104 – із реактивних систем залпового вогню. Агресор завдавав авіаударів у районах 41 населеного пункту п’яти областей.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 55 штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Іванівка, Лисичне, Тимофіївка, Карлівка, Калинове та Гродівка.

Читайте також – ISW: Сили оборони «відновили втрачені позиції» біля Торецька

Також, за даними штабу, на Торецькому напрямку відбулося 26 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного, на Курахівському напрямку було 13 атак біля Красногорівки, Желанного, Карлівки, Георгіївки та Парасковіївки, а на Времівському напрямку російські війська здійснили 12 штурмів біля Великої Новосілки та Водяного.

Загалом російські війська атакували на 10 напрямках.

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив, що там протягом останніх тижнів тривають «найбільш жорсткі ворожі атаки».

Як розповів в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») аналітик проєкту DeepState Роман Погорілий, російські сили тиснуть по всій лінії фронту, але українські військові їх намагаються стримати.

«Вони (темпи російських сил – ред.) не спадають… Кожен район має свою характеристику боїв, він має свою інтенсивність. Тому що десь вони накопичують свої сили для того, щоб їх використовувати. Десь вони вже стерлися і перегруповуються, відповідно натиск зменшується. От вони зараз в районі Костянтинівки, Новомихайлівки, вздовж траси Вугледар-Водяне-Костянтинівка вони назбирали величезну кількість сил, якими вони наступають. Всі бригади, які там стоять, вони зустрічають колосальний тиск», – розповів Погорілий.

За його словами, українські військові завдають якомога більшої шкоди, щоб стерти цей потенціал, щоб противник пішов на перегруповування, на ротації.

У розвідці Великої Британії напередодні заявили, що в липні російські війська продовжували безперервні атаки в центральній частині Донецької області і просувалися на захід, взявши під контроль кілька сіл і наблизившись до логістичного вузла Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG