Доступність посилання

ТОП новини

Підпал автомобілів військових: на Київщині затримали пару, яку підозрюють в роботі на РФ – СБУ


Після погодження із замовником, вважають слідчі, підозрювані
протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто
Після погодження із замовником, вважають слідчі, підозрювані протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Київщині хлопця з дівчиною, яких підозрюють у підпалі автомобілів військових, повідомила пресслужба СБУ 30 липня.

За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських військових залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку.

«На початку липня цього року на їхнє «резюме» відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто», – йдеться у повідомленні.

Після погодження із замовником, вважають слідчі, підозрювані
протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто. Мова йде про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони.

«Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали обох зловмисників за лічені години «по гарячих слідах». У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора», – зазначили у СБУ.

Чоловіку та жінці повідомлено про підозру за перешкоджання законній діяльності ЗСУ, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Напередодні а Одесі поліцейські та СБУ затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 автомобілів військовослужбовців.

Раніше цього місяця правоохоронці у Львові затримали двох місцевих жителів віком 17 та 18 років за підозрою у підпалі автомобілів військових. За даними слідства, на одному з російських Телеграм-каналів представник російської ФСБ пообіцяв старшому з них грошову нагороду за пошук та підпал автомобілів військових:

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG