Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у Львові затримали підлітків за підпал авто військових на завдання ФСБ


Як уточнюють у СБУ, окупанти планували використати відео підпалів «для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля»
Як уточнюють у СБУ, окупанти планували використати відео підпалів «для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля»

Служба безпеки України 19 липня повідомила про затримання підозрюваних у підпалі автомобілів військових у Львові.

Йдеться про двох місцевих жителів віком 17 та 18 років. За даними слідства, на одному з російських Телеграм-каналів представник російської ФСБ пообіцяв старшому з них грошову нагороду за пошук та підпал автомобілів військових:

«За таким алгоритмом фігурант підпалив авто військовослужбовця бойової бригади ЗСУ. Для вчинення злочину зловмисник використав пляшку з керосином та розпалювач, яким облив транспортний засіб. Це було «тестовим» завданням ФСБ, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодиків для здійснення серії підпалів авто ЗСУ по всьому місту».

Читайте також: Суд відправив Червінського під домашній арешт в іншій справі – ЗМІ

Згодом до цієї діяльності залучили також 17-річного хлопця. Як уточнюють у СБУ, окупанти планували використати відео підпалів «для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля».

«Контррозвідники СБУ та співробітники Нацполіції затримали обох зловмисників під час підпалу авто ЗСУ. У затриманих було виявлено мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, та розпалюючі суміші, підготовлені для вчинення злочинів», – додає пресслужба.

Фігурантам повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. Їх взяли під варту, в разі обвинувального вироку їм загрожує до восьми років ув’язнення.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG