Доступність посилання

ТОП новини

КНДР знову атакувала Південну Корею «сміттєвими повітряними кулями»


Прибуття сміття з КНДР до Південної Кореї, архівне фото
Прибуття сміття з КНДР до Південної Кореї, архівне фото

Північна Корея ще раз надіслала в бік Південної Кореї безпілотні літальні апарати, які несуть мішки зі сміттям. Це нова тактика КНДР, яку почали застосовувати кілька місяців тому. Відтоді, як повідомляють міжнародні ЗМІ, у Південній Кореї приземлилося вже кілька тисяч безпілотників та повітряних куль із півночі.

Спочатку повідомлялося, що кулі несуть пропагандистські листівки, проте пізніше південнокорейські ЗМІ заявили, що на кулях були закріплені мішки зі сміттям, у тому числі фекаліями та іншими відходами. КНДР розпочала масове відправлення повітряних куль із пакетами зі сміттям до Південної Кореї в травні. Влада Південної Кореї просить жителів прикордонних регіонів бути обережними.

Натомість Південна Корея відновила мовлення на прикордонних територіях КНДР через гучномовці. Жителі прикордонних районів КНДР можуть почути новини та інші передачі, які подають відмінні від північнокорейських пропагандистських медіа дані. Сеул заявив, що цей крок – відповідь саме на «сміттєві атаки» з боку Пхеньяна.

Пхеньян оголосив, що його «сміттєві атаки» – це відповідь на попередні акції Південної Кореї, яка також на повітряних кулях посилала до КНДР листівки із закликами боротися з режимом Кім Чен Ина, доларові банкноти та флешки з південнокорейськими фільмами та попмузикою, забороненими в КНДР.

Форум

XS
SM
MD
LG