Доступність посилання

ТОП новини

«Чистий терор»: світова спільнота реагує на обстріл РФ «Охматдиту» у Києві


Жінки тримають пацієнтів дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час російських ракетних ударів на Україну, Київ, Україна, 8 липня 2024 року
Жінки тримають пацієнтів дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала під час російських ракетних ударів на Україну, Київ, Україна, 8 липня 2024 року

Атака РФ на дитячу лікарню «Охматдит» у Києві посилює мотивацію прискорити передачу Україні винищувачів F-16 написав у мережі Х міністр оборони Нідерландів Руден Брекельманс.

«Російський терор не має меж: тепер – боягузливий напад на дитячу лікарню… Це посилює мою мотивацію швидше доставити складові Patriot та F-16», – йдеться у дописі.

Посол Австрії Арад Бенкьо назвав удар по лікарні «чистим терором». Він зазначив, що Австрія підтримує дитячий заклад протягом багатьох років.

Також обстріл «Охматдиту» прокоментував посол Німеччини Мартін Єгер: «Це війна проти цивільного населення. Так виглядає готовність Росії до переговорів і її бажання миру».

За словами прем’єр-міністерки Естонії Каї Каллас, удар по дитячій лікарні – це «нагадування про те, чому ми повинні підтримувати Україну і чому відверті російські військові злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності».

Очільник МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс зауважив, що ця атака напередодні саміту НАТО вимагає більшої підтримки України.

«Путін вітає учасників саміту НАТО, бомбардуючи дитячу лікарню, так, ніби потрібно пояснювати, чому Україна повинна отримати всіляку підтримку зараз і реальні гарантії безпеки в майбутньому», – йдеться у дописі.

Нещодавно призначений прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер сказав, що «напад на невинних дітей –це найбільш огидні дії» і запевнив, що підтримка України «не ослабне».

У Києві під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. Мер міста Віталій Кличко повідомив, що в лікарні 16 постраждалих. Семеро з них – діти. 15 поранених госпіталізували. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей.

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Форум

XS
SM
MD
LG