Доступність посилання

ТОП новини

У РФ призначили дату початку процесу над американським журналістом


Рекламний щит на Таймс-сквер у Нью-Йорку із закликом звільнити репортера Wall Street Journal. Він був розміщений у річницю від дня затримання журналіста, 29 березня 2024 року
Рекламний щит на Таймс-сквер у Нью-Йорку із закликом звільнити репортера Wall Street Journal. Він був розміщений у річницю від дня затримання журналіста, 29 березня 2024 року

У Росії Свердловський обласний суд у Єкатеринбурзі на 26 червня призначив перше засідання у справі кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича, звинуваченого в Росії у шпигунстві. Процес відбуватиметься в закритому режимі, повідомила пресслужба суду. Розглядатиме справу суддя Андрій Мінєєв.

«За версією органів слідства, американський журналіст газети The Wall Street Journal Гершкович за завданням ЦРУ у березні 2023 року збирав у Свердловській області секретну інформацію про діяльність оборонного підприємства АТ «НВК «Уралвагонзавод» із випуску та ремонту військової техніки», йдеться в опублікованому пресслужбою повідомленні.

Еван Гершкович провину не визнає.

Кореспондент The Wall Street Journal Еван Гершковіч був затриманий у Єкатеринбурзі в березні 2023 року. З квітня 2023 року журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» в Москві.

Найбільші західні ЗМІ та незалежні російські видання неодноразово вимагали звільнити журналіста The Wall Street Journal.

Після загибелі російського опозиціонера Олексія Навального в колонії в лютому 2024 року стало відомо, що цього політика і Евана Гершковича могли обміняти на Вадима Красікова, який відбуває покарання в Берліні. Цей росіянин засуджений за вбивство колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі. Обмін не відбувся через загибель Навального в колонії.

Президент США Джо Байден обіцяв продовжувати працювати над поверненням журналіста The Wall Street Journal на батьківщину.

Форум

XS
SM
MD
LG