Доступність посилання

ТОП новини

Росія: справу журналіста WSJ Гершковича направили до суду для розгляду по суті


Еван Гершкович перебуває під вартою з березня 2023 року
Еван Гершкович перебуває під вартою з березня 2023 року

Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок і направила до суду справу американського журналіста Wall Street Journal Євана Гершковича, якого обвинувачують у шпигунстві.

Як заявив представник прокуратури Андрій Іванов, справу направили до Свердловського обласного суду для розгляду по суті.

«Слідство встановило та документально підтвердило, що американський журналіст газети The Wall Street Journal Гершкович за завданням ЦРУ у березні 2023 року збирав у Свердловській області секретну інформацію про діяльність оборонного підприємства «Уралвагонзавод» щодо випуску та ремонту військової техніки», – сказав він.

Читайте також: «Журналістика – не злочин». Президентка Європарламенту прокоментувала ув’язнення в РФ журналістки Радіо Свобода

Евана Гершковича затримали 29 березня 2023 року в Єкатеринбурзі. Наступного дня ФСБ Росії заявила, що журналіста заарештували за звинуваченням у шпигунстві. Як заявили у російській спецслужбі, журналіст, «діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу».

Гершкович і The Wall Street Journal відкидають висунуті звинувачення. Видання неодноразово вимагало негайного звільнення журналіста. Білий дім називав звинувачення «сміховинними», а президент Байден характеризував затримання журналіста як «абсолютно незаконне».

Форум

XS
SM
MD
LG