Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ вибивають Росію з Вовчанська: атака захлинулась?


Вранці 16 травня український Генштаб повідомив, що Сили оборони зірвали плани армії Росії максимально вклинитися у глибину міської забудови Вовчанська Харківської області – і закріпитись там. Про це йдеться у свіжому випуску Радіо Донбас Реалії (проєкту Радіо Свобода).

«З початку поточної доби наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань у межах міської забудови Вовчанська у північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії продовжуються, ситуація контрольована», – повідомили у відомстві, зазначивши, що за добу на напрямі агресор намагався штурмувати 23 рази.

На цьому фоні президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, де заслухав доповіді головкома Сирського, командувача ОСУВ «Хортиця» Содоля та ОСУВ «Харків» Драпатого – і також наголосив на стабілізації ситуації на напрямі. «Але напрямок залишається вкрай складним, тому українські підрозділи посилюватимуться», – зазначив Зеленський у телеграм-каналі.

Проект DeepState уточнив карту бойових дій у Вовчанську – в окупації лише крайні будинки на півночі міста, проте приблизно п'ята частина його території опинилась у «сірій зоні». За день до цього з'явилися повідомлення про міські бої у Вовчанську – Росія кинула танки та БМП для штурму міста.


Головні питання випуску:

  • Що відбувається зараз на півночі Вовчанська, куди РФ кинула танки та штурмовиків?
  • Як ЗСУ вдалося стабілізувати фронт на півночі Харківської області?
  • Де тим часом агресор нарощує зусилля на Донбасі?

Гості програми:

Роман Погорілий – співзасновник та аналітик платформи DeepState

Ярослав Кречко – журналіст Донбас Реалії

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG