Доступність посилання

ТОП новини

«Ми на 100 відсотків готові зустріти ворога»: речник 117-ї бригади ТрО розповів про ситуацію на Сумщині


Робітник будує траншею в рамках системи нових фортифікаційних ліній біля російського кордону в Чернігівській області. Фото ілюстративне
Робітник будує траншею в рамках системи нових фортифікаційних ліній біля російського кордону в Чернігівській області. Фото ілюстративне

У прикордонні Сумщини є кілька ліній фортифікацій, вони активно розбудовуються. Про це в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода. Ранок) сказав начальник служби зв’язків з громадськістю 117-ої окремої бригади територіальної оборони Дмитро Лантушенко.

«Сумщина активно готується до оборони. Це стосується і мінування територій. Повірте, цього достатньо, щоб ворог там не мав можливостей посунутися на території Сумщини», – розповів він.

Що стосується фортифікацій, то, як каже представник 117-ої окремої бригади, є кілька ліній оборони.

«Звичайно, ми розуміємо, що кордон – це якщо безпосередній «нуль», стик між Сумською і Курською, Бєлгородською областями – будується за певними умовами, з певними обмеженнями. Тому що і з нашого боку ми відповідаємо, і з їхнього боку летять на наші сили підтримки, на тих людей, які будуть фортифікації, і дрони, і міномети, і артилерійські снаряди… тому є певні обмеження з питань безпеки», – розповів він.


За словами Лантушенка, Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій на Сумщині.

«Сьогодні сили оборони не фіксують будь-яких скупчень або угруповань противника, які б реально несли загрозу по ескалації на кордоні Сумщини або, можливо, прориву. Наша розвідка щоденно, декілька разів на день доповідає про кількість особового складу, про кількість бронетехніки, про взагалі підготовку до можливих ескалацій. Сили оборони сьогодні на 100 відсотків готові до будь-якої зустрічі ворога або будь-яких реальних адекватних відповідей на те, що ворог плануватиме на кордоні з Сумщиною», – додав представник 117-ої окремої бригади територіальної оборони.

Раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times спрогнозував, що після Харківщини Росія може розпочати наступ на Сумщині.

Перед цим президент України Володимир Зеленський заявив про «ворожу активність» проти Сумщини й Чернігівщини. За його словами, йдеться про обстріли і дії диверсійних груп.

Читайте також: «Якщо буде спроба проникнення – даватимемо відповідь» – ОТУВ «Сіверськ» про ситуацію на Сумщині

Це відбувається на тлі наступу військ РФ на Харківщині, який розпочався вранці 10 травня уздовж українсько-російського кордону. Силам РФ вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Проводиться евакуація місцевого населення.

Форум

XS
SM
MD
LG