Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ повідомили про «потужні бої» біля Кліщіївки


Український військовий йде в нещодавно захопленому російському окопі поблизу Бахмута, 4 липня 2023 року
Український військовий йде в нещодавно захопленому російському окопі поблизу Бахмута, 4 липня 2023 року

Біля Кліщіївки зараз тривають «потужні бої», заявив заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, проводити штурмові дії, витісняючи противника на південному та північному флангах... Там (у районі Кліщіївки – ред.) йдуть потужні бої, деталей ми поки що не можемо розкривати. Але судячи з того, як у ворожих телеграм-пабліках йде нагнітання паніки, думаю, що для них буде дуже символічною назва Кліщіївка», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами Череватого, Сили оборони України «дуже потужно» зараз там працюють.

Читайте також: Поступ ЗСУ під Кліщіївкою: армія Росії боїться штурму Бахмута

Кліщіївка – одна з головних точок під Бахмутом: наприкінці 2022 року агресор із довгими боями брав це село, а потім зробив його своїм опорним пунктом.

5 липня у Генштабі повідомили про успіх Сил оборони в результаті наступу біля села Кліщіївка, що на північ від Бахмута. Зазначалося, що українські війська продовжують тиснути на російські сили північніше та південніше від Бахмута і вибивають їх із раніше захоплених рубежів.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський в інтерв’ю ABC News на запитання, чи впевнений він у тому, що Україна зможе повернути Бахмут, відповів: «Так, звісно. Я впевнений».

XS
SM
MD
LG