Доступність посилання

ТОП новини

Шершень про ситуацію на фронті: «найгарячіше» зараз у районі Мар’їнки


«У зв’язку з чим, ворогом нарощуються мінно-вибухові загородження на можливих напрямках висування. В тому числі застосовується дистанційне мінування», – Валерій Шершень
«У зв’язку з чим, ворогом нарощуються мінно-вибухові загородження на можливих напрямках висування. В тому числі застосовується дистанційне мінування», – Валерій Шершень

Українські військові продовжують просуватися на Таврійському напрямку фронту, відбиваючи атаки армії РФ, «найгарячіше» наразі в районі Мар’їнки на Донеччині, повідомив представник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Сили оборони угруповування «Таврія» продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямках Левадне – Приютне, Мала Токмачка – Очеретувате мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах», – зазначив він.

До того ж, за словами спікера, на вказаних напрямках армія РФ «зазнає значних втрат, тому основні зусилля противника зосереджені на недопущенні ЗСУ в глибину фронту».

«У зв’язку з чим, ворогом нарощуються мінно-вибухові загородження на можливих напрямках висування. В тому числі застосовується дистанційне мінування», – додав він.

За інформацією військових, впродовж доби армія РФ 17 разів атакувала позиції ЗСУ в цьому районі та здійснила 477 обстрілів. Зокрема, «протягом минулої доби окупанти провели безуспішні штурмові дії на напрямку Олександрівка – Мар’їнка та Крута Балка – Авдіївка».

«Найгарячіше у зоні нашої відповідальності у Донецькій області в районі Мар’їнки», – додав спікер. Там ЗСУ відбили «всі атаки ворога, як в околицях міста, так і в районі Побєди та Новомихайлівки».

Водночас Сили оборони «системно вибивають ворога з позицій та продовжують просування», підсумував Шершень.

Упродовж минулого тижня на сході українські війська вели і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх, повідомила 26 червня заступниця міністра оборони Ганни Маляр. За її словами, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

XS
SM
MD
LG