Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині внаслідок вибуху невідомого снаряда постраждав підліток – ДСНС


«Внаслідок вибуху постраждав 13-річний підліток, йому відірвало пальці лівої руки. Постраждалу дитину шпиталізували», – ДСНС
«Внаслідок вибуху постраждав 13-річний підліток, йому відірвало пальці лівої руки. Постраждалу дитину шпиталізували», – ДСНС

На Харківщині вибухнув невідомий снаряд, в результаті чого постраждала дитина, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За словами рятувальників, інцидент трапився у ніч проти 30 червня у селищі Панютине Лозівського району – наразі встановлюється тип боєприпасу, який вибухнув.

«Внаслідок вибуху постраждав 13-річний підліток, йому відірвало пальці лівої руки. Постраждалу дитину шпиталізували», – кажуть у ДСНС.

Також рятувальники вкотре нагадуть, що звільнені території України забруднені вибуховими предметами. Українців закликають не чіпати підозрілі предмети та у разі їхнього виявлення телефонувати на лінії 101 або 102.

«Вибухонебезпечні предмети можна натрапити будь-де. Тож необхідно бути вкрай обережними і особливо звертати увагу на навчання дітей правилам мінної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Влада деокупованих територій України регулярно повідомляє про випадки підриву цивільних на вибухових пристроях і закликає людей утриматися від відвідування необстежених саперами територій.

За даними ДСНС, потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

XS
SM
MD
LG