Доступність посилання

ТОП новини

Резніков назвав «головний аргумент» для вступу України до НАТО


За словами міністра, «Збройні сили України першими у світі почали бити росіян західною зброєю»
За словами міністра, «Збройні сили України першими у світі почали бити росіян західною зброєю»

Головний аргумент для запрошення України до НАТО – це те, що «українська армія єдина у світі, яка має бойовий досвід у стримуванні російських військових», зазначив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Financial Times.

За словами міністра, окрім того, «Збройні сили України першими у світі почали бити росіян західною зброєю».

«Україна була єдиною країною в світі, яка мала бойовий досвід стримування росіян і почала бити їх зброєю НАТО. Який ще аргумент потрібен для того, щоб запросити Україну до НАТО?», – відзначив Резніков.

Після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ сказав: «На Вільнюському саміті ми надішлемо рішуче повідомлення підтримки та солідарності з Україною. І чітко дамо зрозуміти, що майбутнє України – в НАТО».

Столтенберґ додав, що очікує, що країни-члени домовляться про «багаторічну програму, за якою ми допоможемо просунути Україну до переходу від старих стандартів, обладнання, процедур, доктрин до стандартів НАТО». За його словами, ці кроки наблизять Україну до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розуміє, що його країна не зможе стати членом НАТО, поки перебуває у стані війни. Але на початку червня він також сказав Wall Street Journal, що в разі відсутності чіткого сигналу «Україні немає сенсу бути на цьому саміті» у Вільнюсі.

XS
SM
MD
LG