Доступність посилання

ТОП новини

Після інциденту в готелі «Козацький» місця обсервації узгоджуватимуть з владою Києва – мер


Київський міський голова Віталій Кличко
Київський міський голова Віталій Кличко

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що після подій довкола готелю «Козацький», з якого утекли кількадесят людей, які були поміщені туди на обсервацію, будь-які рішення щодо масової ізоляції людей у зв’язку із заходами щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції будуть узгоджуватися зі столичною владою. Про це Віталій Кличко у режимі онлайн сказав в програмі «Суботнє інтерв’ю» на Радіо Свобода.

«Для нас також було несподіванкою, що для всіх людей, які прийшли на обсервацію, був виділений готель «Козацький», який знаходиться на майдані Незалежності. Це центр міста. І питання багатьох було: це логічно чи ні, робити обсервацію в центрі міста, якщо там може бути вогнище захворювання? Готель «Козацький» – не є муніципальною власністю, це не власність міста. І з нами, на жаль, консультації не велися. Я після цього зателефонував. І мені пообіцяли, що про наступні кроки всі будуть інформувати нас. Ми готові надати допомогу. У нас для обсервації є місця в лікарнях, а не в готелях», – сказав Кличко.

Мер Києва додав, що вважає причиною непорозумінь в окремих питаннях, зокрема щодо визначення місць обсервації, між центральною і міською владою, брак ефективного комунікування.

«Я переконаний, що це брак комунікації. І звернувся до всіх міністрів: однозначно потрібно інформувати місто Київ щодо тих кроків, які робить держава. Я вдячний, що Кабмін прислуховується до наших порад. Багато речей, які ми пропонуємо, були вже зроблені керівництвом країни», – сказав Кличко.

1 квітня ЗМІ повідомляли, що у Києві з обсервації у готелі «Козацький» в центрі Києва втекли понад 60 людей, які повернулись з-за кордону.​ Згодом у МВС повідомили, що за порушення режиму самоізоляції оштрафовані 130 громадян, які приїхали з інших країн.

Після закриття кордонів у зв’язку з обмежувальними заходами країн через пандемію коронавірусу в Україну з-за кордону повернулись тисячі людей.

За даними МОЗ, станом на ранок 4 квітня, в Україні 1092 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 28 летальних, 23 пацієнти одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG