Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

Триває спільний телемарафон Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України

НАЖИВО:

Крім того, триває Радіо Свобода транслює НАЖИВО «Марш нескорених»:

Посол України в Німеччині Андрій Мельник пише у Twitter:

Посол Канади в Україні Роман Ващук:

Facebook заблокував фото українців в синьо-жовтому одязі на набережній у Криму – фотохудожниця

Схоже, когось дуже сильно і в саме серце вразило наше привітання з Днем Прапора і Днем Незалежності! Воно набрало близько тисячі перепостів, понад дві тисячі лайків лише на одній моєї сторінці. Тому сьогодні – або за скаргою, або через якусь атаку на мою сторінку – цей пост було видалено

Про якусь реакцію з боку команди Facebook наразі невідомо.

«Пісні війни» – близько півтора року у Львові творили проект із такою назвою. У професійній студії були записані 14 фронтових пісень, виконаних українськими вояками разом із українськими виконавцями.

Проект «Пісні війни» – історії бійців, які творять сучасну Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

«За всі наші поїздки на фронт, завжди були прохання написати пісню, яку можна співати на фронті», – згадують сестри Тельнюк, які долучилися до спільного телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

НАЖИВО:

Дуже важливо, коли пісня написана воїном, тією людиною, яка там, яка знає, що таке перебувати під кулями, пояснюють виконавиці.

Пісня і слово – також зброя і той емоційний посил, з яким це передається
Леся Тельнюк

Диск із піснями вийде 14 жовтня на День захисника України.

Один з авторів пісні – доброволець, учасник АТО Роман Семисал каже, що пересічному українцю не сподобаються його слова про війну, бо на телебаченні часто «героїзують» людей і події.

Там все буденніше, і там я жодного разу не знайшов на передовій гасел «Слава Україні! Героям Слава!». Там це вигукують лише добробатівці і ті часто на підпитку. Нас піарять як героїв, а я там героїв не бачив. Я бачу там звичайних людей, переважно не дуже вихованих. Там все не так гламурно, як показують по телевізору
Роман Семисал

Роман Семисал переконаний, що про війну треба говорити або правду, або нічого, бо прикрашання спотворює уявлення про війну.

«Я проти героїзму на війну, я за професіоналізм, за холодний розрахунок, за новітні технології. Щоб було якомога менше втрат. Будь-яке геройство вилетіло з нас з першого мінометного обстрілу. Реалії війни дуже страшні», – каже доброволець.

У Києві почалася зустріч президента Петра Порошенка та міністра оборони США Джеймса Маттіса.

Волонтер зі Швейцарії, керівник Всесвітнього руху патріотів України Ірена фон Бург оприлюднила вітання до Дня Незалежності від українців з Праги.

Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG