Доступність посилання

ТОП новини

Україна святкує День Незалежності

24 серпня Україна святкує День Незалежності. Найпершим із українських міст День Незалежності розпочав святкувати Ужгород. Також відбулася і головна подія святкувань 26-ї річниці Незалежності України – військовий парад у центрі Києва. Відбувся «Марш нескорених». Згодом поліція Києва повідомила про вибух в центрі столиці та двох постраждалих. За даними МВС, лише у Києві у цей день підтримують правопорядок 4500 поліцейських і гвардійців. Радіо Свобода слідкує за ситуацією у столиці та інших регіонах України в «Живому блозі».

Президент Петро Порошенко поділився у Twitter подробицями розмови з міністром оборони США Джеймсом Меттісом:

Речник президента України Святослав Цеголко про зустріч Петра Порошенка з міністром оборони США:

Привітання від НАТО:

Триває ТЕЛЕМАРАФОН Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

НАЖИВО:

Віталій Портников, журналіст і політичний коментатор, оглядач Радіо Свобода:

США працюють над питанням надання Україні летальної зброї для захисту від російської агресії – міністр оборони США Джеймс Меттіс на зустрічі з президентом Петром Порошенком 24 серпня

Представник України в ООН Володимир Єльченко:

«Як українцям лишатися щасливими, попри постійний стрес?» – одна з тем спільного телемарафону Радіо Свобода і телеканалу «Еспресо.TV» до Дня Незалежності України.

Ми звикли до війни. Вона стала частиною нашого життя. Суспільство поділилося на тих, для кого вона ближче, географічно чи емоційно
Алевтина Шевченко, соціальний психолог

Перші новини завжди про втрати на фронті, але з кожною втратою ми дорослішаємо, стаємо зрілими, наголошує соціальний психолог.

«Якщо ми думаємо про горе і втрату, це означає, що ми живі», – каже Шевченко.

З погляду спеціаліста, психотерапевта Ростислав Прокоп'юка (Прага), війна приносить не стільки смерть, а горе приносить деструкцію людської психіки.

Мусимо зрозуміти біль дитячого серця і вгамувати її своєю допомогою, увагою і чуйністю
Ростислав Прокоп'юк про дітей, який торкнулася війна

Психотерапевт Ростислав Прокоп'юк позбавляє людину залежності від куріння за 15 хвилин. Так само можливо працювати із посттравматичним синдромом, наголошує він і готовий це спробувати в Україні, якщо отримає запрошення.

«Ви повертаєте людину до того часу, коли вона проблеми не мала, і фіксуєте це. Методика «минулої реальності», – розповів психотерапевт.

Привітання від МЗС Естонії:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG